Удосконалення адміністративного законодавства, яке регулює діяльність патрульної поліції як суб’єкта забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні - Чанцева, А. О.; Chantseva, A. O. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2022 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2022. - С. 24-27, 2022)
Відзначено, що правоохоронна система та її повсякденне функціонування повинно бути врегульовано якісним правовим забезпеченням, закріпленим у такому нормативно-правовому акті чинного законодавства, який би враховував усі актуальні потреби Національної поліції, відповідав чинному функціоналу поліцейських підрозділів тощо.

It was noted that the law enforcement system and its day-to-day functioning should be regulated by high-quality legal support, enshrined in such a regulatory act of the current legislation, which would take into account all the current needs of the National Police, correspond to the current functionality of police units, etc.

Отмечено, что правоохранительная система и ее повседневное функционирование должно быть урегулировано качественным правовым обеспечением, закрепленным в таком нормативно-правовом акте действующего законодательства, который учитывал бы все актуальные потребности Национальной полиции, отвечал действующему функционалу полицейских подразделений и т.п.
Keywords: Національна поліція України; патрульна поліція; правове забезпечення; безпека дорожнього руху; National Police of Ukraine; patrol police; legal support; road safety; Национальная полиция Украины; патрульная полиция; правовое обеспечение; безопасность дорожного движения