Hybrid warfare: Ukraine’s experience - Mantuliak, Yu. V.; Мантуляк, Ю. В. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 163-165, 2025)
Зазначено, що гібридна війна – це нова, ретельно спланована стратегія, спрямована на накопичення загроз і зміну політичного режиму країни-жертви. Інформаційний компонент є ключовим у гібридній війні, оскільки впливає на стабільність, довіру до влади і підтримку ідеології, тому Україна однозначно повинна зміцнювати власну інформаційну та військову безпеку.

It is noted that hybrid warfare is a new, carefully planned strategy aimed at accumulating threats and changing the political regime of the victim country. The information component is key in hybrid warfare, as it affects stability, trust in the authorities and support for ideology, so Ukraine must clearly strengthen its own information and military security.
Keywords: гібрідна війна; інформаційний компонент; Україна; hybrid warfare; information component; Ukraine