Шлях до кримінотеології через пізнання кримінальноправового та процесуального в аспекті ціннісного: міждисциплінарний зріз - Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V.; Іван Кріцак (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 45-51, 2022)
Відзначено, що актуалізація нових смислів кримінального права та кримінології є неабияк важливою з позицій російсько-української війни в аспекті розроблення нового напряму у кримінологічніи науці – кримінотеології з метою вироблення загальнодержавної ціннісної парадигми в означеніи сфері з допомогою міждисциплінарного підходу.

It was noted that the actualization of new meanings of criminal law and criminology is quite important from the standpoint of the Russian-Ukrainian war in terms of the development of a new direction in criminological science - criminology with the aim of developing a national value paradigm in the defined sphere with the help of an interdisciplinary approach.

Отмечено, что актуализация новых смыслов уголовного права и криминологии очень важна с позиций русско-украинской войны в аспекте разработки нового направления в криминологической науке - криминотеологии с целью выработки общегосударственной ценностной парадигмы в означенной сфере с помощью междисциплинарного подхода.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінотеологія; criminotheology; криминотеология; міждисциплінарний підхід; interdisciplinary approach; междисциплинарный подход; духовно-ціннісний аспект; spiritual and valuable aspect; духовно-ценностный аспект; кримінально-правова політика; criminal law policy; уголовно-правовая политика