Поняття органів виконавчої влади у сфері наукової та науково-технічної діяльності в Україні - Тарасенко, В. С.; Tarasenko, V. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 145-148, 2021)
Визначено поняття органів виконавчої влади у сфері наукової та науково-технічної діяльності в Україні як різновид органів державної влади, що мають ієрархічну структуру, діяльність яких спрямована на виконання законів та інших нормативно-правових актів та полягає в підзаконному адміністративно-правовому регулюванні (адмініструванні) суспільних відносин у сфері наукової та науково-технічної діяльності в Україні.

The concept of executive power bodies in the field of scientific and scientific and technical activities in Ukraine is defined as a type of state power bodies with a hierarchical structure, whose activities are aimed at the implementation of laws and other normative legal acts and consist in sub-legal administrative and legal regulation (administration) of public relations in the field of scientific and scientific and technical activities in Ukraine.

Определено понятие органов исполнительной власти в сфере научной и научно-технической деятельности в Украине как разновидность органов государственной власти, имеющих иерархическую структуру, деятельность которых направлена ​​на исполнение законов и других нормативно-правовых актов и заключается в подзаконном административно-правовом регулировании (администрировании) общественных отношений в сфере научной и научно-технической деятельности на Украине.
Тарасенко, В. С. Поняття органів виконавчої влади у сфері наукової та науково-технічної діяльності в Україні / Вікторія Сергіївна Тарасенко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 145-148.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; органи виконавчої влади; bodies of executive power; органы исполнительной власти; наукова та науково-технічна діяльність; scientific and scientific-technical activity; научная и научно-техническая деятельность; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых