Адміністративно-правові засади інформаційного забезпечення здійснення правосуддя в Україні : дисертація - Колесніков, А. П.; Kolesnikov, A. P.; Теремецький, В. І. - науковий консультант (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
Дисертацію присвячено комплексному дослідженню адміністративно-правових засад інформаційного забезпечення здійснення правосуддя в Україні. У дисертації наведено теоретичне узагальнення та нове вирішення наукової проблеми – визначення сутності, змісту та особливостей адміністративно-правових засад інформаційного забезпечення здійснення правосуддя в Україні, що лягло в основу вироблення відповідної концепції, а також пропозицій і рекомендацій щодо вдосконалення законодавства у цій сфері. На основі проведеного дослідження запропоновано шляхи удосконалення інформаційно-правового забезпечення здійснення правосуддя. Ці пропозиції спрямовані на апроксимацію національних практик до сучасних європейських стандартів та новітніх тенденцій у сфері інформаційного забезпечення правосуддя. Розроблено конкретні рекомендації щодо внесення змін до законодавства, вдосконалення технічної інфраструктури судів, підвищення цифрової грамотності працівників судової системи та покращення доступу громадян до електронних судових послуг.

The dissertation is dedicated to a comprehensive study of the administrative and legal foundations of information support for the administration of justice in Ukraine. The dissertation provides a theoretical generalization and a new solution to the scientific problem - defining the essence, content, and peculiarities of the administrative and legal foundations of information support for the administration of justice in Ukraine, which formed the basis for developing a relevant concept, as well as proposals and recommendations for improving administrative legislation in this field. Based on the conducted research, ways to improve the information and legal support for the administration of justice have been proposed. These proposals are aimed at approximating national practices to modern European standards and the latest trends in the field of information support for justice. Specific recommendations have been developed for amending legislation, improving the technical infrastructure of courts, enhancing the digital literacy of judicial system employees, and improving citizens’ access to electronic judicial services.
Administrative and legal foundations of information support for the administration of justice in Ukraine
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 12.00.07; адміністративно-правове забезпечення; інформаційне забезпечення здійснення правосуддя; суд; правосуддя; єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система; електронний суд; Рамка цифрових компетентностей; диджиталізація правосуддя; штучний інтелект в здійсненні правосуддя; воєнний стан; Ukraine; administrative and legal support; information support for the administration of justice; court; justice; unified judicial information and telecommunication system; e-court; digital competence framework; digitalization of justice; artificial intelligence in the administration of justice; martial law