Поняття та класифікація функцій державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки держави - Кошиков, Д. О.; Koshykov, D. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-2546-0965 (Право і безпека. - 2020. - № 1 (76). - С. 67-73, 2020)
Досліджено феномен функцій держави як основних напрямків її діяльності для виконання завдань і мети її існування у конкретний період розвитку, визначено їх особливості та види. На підставі аналізу наукових праць щодо здійснення державної політики у сфері економіки та соціально-гуманітарній сфері сформульовано авторське визначення функцій державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки, а також визначено їх ознаки. Наголошено на подвійній природі функцій державної політики у сфері економічної безпеки, що дозволило сформулювати авторський підхід до їх класифікації залежно від загальносистемних та процесних підстав. The phenomenon of the state’s functions as the main directions of its activity for the fulfillment of tasks and the purpose of its existence in a specific period of development, their peculiarities and types have been studied. Based on the analysis of scientific works on the implementation of state policy in the sphere of economy and social and humanitarian sphere, the author has defined own definition of the functions of state policy in the sphere of economic security. Исследован феномен функций государства как основных направлений его деятельности для выполнения задач и достижения цели его существования в конкретный период развития, определены их особенности и виды. На основании анализа научных работ по осуществлению государственной политики в сфере экономики и социально-гуманитарной сфере сформулировано авторское определение функций государственной политики в сфере обеспечения экономической безопасности, а также определены их признаки. Отмечено двойственную природу функций государственной политики в сфере экономической безопасности, что позволило сформулировать авторский подход к их классификации в зависимости от общесистемных и процессных оснований.
Concept and Classification of Functions of State Policy in the Field of Ensuring Economic Security of the State
Понятие и классификация функций государственной политики в сфере обеспечения экономической безопасности государства
Кошиков, Д. О. Поняття та класифікація функцій державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки держави / Денис Олександрович Кошиков // Право і безпека. - 2020. - № 1 (76). - С. 67-73. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.1.09. Кошиков, Д. О. (2020) «Поняття та класифікація функцій державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки держави», Право і безпека, 76(1), с. 67-73. doi: 10.32631/pb.2020.1.09.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; національна безпека; национальная безопасность; national security; економічна безпека; экономическая безопасность; economic security; державна політика; государственная политика; state policy; функції; функции; functions