Особливості збирання доказів на місці події під час досудового розслідування злочинів проти довкілля, пов’язаних зі збройною агресією рф проти України - Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; Пчеліна Оксана Василівна; Віталій Пчелін (Актуальні питання кримінального провадження у сучасних умовах : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 31 трав. 2023 р.). – Одеса, 2023. – С. 190-193, 2023)
Перед Україною стоїть важливе завдання із фіксування всіх кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройною агресією рф, у тому числі проти довкілля, та збирання належної, достатньої, достовірної і допустимої доказової бази вказаних звірств для того, щоб такі діяння не залишились непокараними, а завдана ними шкода – невідшкодованою.

Ukraine faces the important task of recording all criminal offenses related to the armed aggression of the Russian Federation, including against the environment, and collecting a proper, sufficient, reliable and admissible evidence base of the specified atrocities so that such acts do not go unpunished, but inflicted the damage to them is irreparable.

Перед Украиной стоит важная задача по фиксированию всех уголовных правонарушений, связанных с вооруженной агрессией РФ, в том числе против окружающей среды, и сбор надлежащей, достаточной, достоверной и допустимой доказательной базы указанных зверств для того, чтобы такие действия не остались безнаказанными, а причинены ими вред – невозмещенным.
Keywords: Україна; кримінальне провадження; збройна агресія; збирання доказів на місці події; досудове розслідування; злочинів проти довкілля, пов’язані зі збройною агресією рф проти України; злочинів проти довкілля; довкілля; Ukraine; criminal proceedings; crimes against the environment related to the armed aggression of the Russian Federation against Ukraine; collecting evidence at the scene; уголовное производство; преступлений против окружающей среды, связанные с вооруженной агрессией РФ против Украины; сбор доказательств на месте происшествия