Особливості несення служби поліцейським під час воєнного стану в Україні - Шаповалова, П. С.; Shapovalova, P. S. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 102-104, 2022)
Визначено, що воєнний стан, це період, що пов’язаний із протидією російській агресії, який зобов’язує ретельно підійти до визначення та застосування повноважень Національної поліції, її структурних підрозділів. Для воєнного часу характерна діяльність поліцейських у посиленому режимі, адже потрібно налагодити роботу блокпостів, здійснювати евакуацію мирного населення, забезпечити перевірку транспортних засобів та документів. Серед важливих аспектів знаходиться пошук й розвідувальна робота по виявленню диверсантів та протидія мародерству.

It was determined that martial law is a period associated with countering Russian aggression, which requires a careful approach to the definition and application of the powers of the National Police and its structural units. The activity of the police in an intensified mode is typical for wartime, because it is necessary to establish the work of checkpoints, to carry out the evacuation of the civilian population, to ensure the inspection of vehicles and documents. Among the important aspects is the search and reconnaissance work to identify saboteurs and combating looting.

Определено, что военное положение это период, связанный с противодействием российской агрессии, который обязывает тщательно подойти к определению и применению полномочий Национальной полиции, ее структурных подразделений. Для военного времени характерна деятельность полицейских в усиленном режиме, ведь нужно наладить работу блокпостов, эвакуировать мирное население, обеспечить проверку транспортных средств и документов. Среди важных аспектов находится поиск и разведывательная работа по выявлению диверсантов и противодействие мародерству.
Шаповалова, П. С. Особливості несення служби поліцейським під час воєнного стану в Україні / Поліна Сергіївна Шаповалова // Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 102-104.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; воєнний стан; martial law; военное положение; повноваження; powers; полномочия