Обмеження прав і свобод громадян в умовах воєнного стану - Стріляна, А. В.; Striliana, A. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 148-150, 2025)
Наголошено, що питання обмеження прав і свобод громадян в умовах воєнного стану є складним і багатогранним викликом. Баланс між захистом безпеки держави та збереженням фундаментальних прав людини є ключем до того, щоб не лише забезпечити стійкість країни перед загрозами, а й уникнути порушень прав громадян.

It was emphasized that the issue of restricting the rights and freedoms of citizens under martial law is a complex and multifaceted challenge. The balance between protecting state security and preserving fundamental human rights is key to not only ensuring the country's resilience to threats, but also avoiding violations of citizens' rights.
Keywords: Україна; обмеження прав людини; права людини; воєнний стан; Ukraine; human rights restrictions; human rights; martial law