Взаємозв’язок між гіперактивністю та виявленням емоцій у дітей дошкільного віку - Кірнос, А. В.; Kirnos , A. V. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 107-110, 2023)
Підкреслено, що розуміння взаємозв’язку між гіперактивністю та виявленням емоцій у дошкільників є важливим для батьків, педагогів та психологів. Створення гармонійного середовища для дитини, яка має тенденцію до гіперактивності, може визначати не лише її емоційний стан, але і загальний курс розвитку та навчання.

It is emphasized that understanding the relationship between hyperactivity and the detection of emotions in preschoolers is important for parents, teachers and psychologists. Creating a harmonious environment for a child with a tendency to hyperactivity can determine not only his emotional state, but also the general course of development and learning.

Подчеркнуто, что понимание взаимосвязи между гиперактивностью и выявлением эмоций у дошкольников важно для родителей, педагогов и психологов. Создание гармонической среды для ребенка, имеющего тенденцию к гиперактивности, может определять не только его эмоциональное состояние, но и общий курс развития и обучения.
Keywords: діти дошкільного віку; children of preschool age; дети дошкольного возраста; гіперактивність; hyperactivity; гиперактивность; емоції; emotions; эмоции