Окремі аспекти забезпечення законодавчого регулювання у сфері безпеки дорожнього руху - Яценко, В. П.; Yatsenko, V. P. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 110-111, 2021)
Розглянуто проблему недотримання учасниками дорожнього руху безпеки дорожнього руху на автошляхах держави. Як результат такої ситуації - збільшення дорожньо-транспортних пригод, в тому числі і людських жертв. Наголошено на необхідність удосконалення механізму притягнення осіб, що порушують вимоги ПДР до адміністративної відповідальності. Насамперед, існує потреба в деталізації процедури розгляду справ про адміністративні правопорушення та ретельного дослідження окремих питань в цьому напрямку.

The problem of non-observance of traffic safety on state highways by road users was considered. As a result of this situation - an increase in traffic accidents, including human casualties. The need to improve the mechanism of bringing persons who violate the requirements of the traffic rules to administrative responsibility was emphasized. First of all, there is a need to detail the procedure for handling cases of administrative offenses and to carefully study individual issues in this direction.

Рассмотрена проблема несоблюдения участниками дорожного движения безопасности дорожного движения на автодорогах государства. Как результат такой ситуации – увеличение дорожно-транспортных происшествий, в том числе и человеческих жертв. Отмечена необходимость усовершенствования механизма привлечения лиц, нарушающих требования ПДД к административной ответственности. В первую очередь, существует потребность в детализации процедуры рассмотрения дел об административных правонарушениях и тщательном исследовании отдельных вопросов в этом направлении.
Keywords: безпека дорожнього руху; road safety; безопасность дорожного движения; законодавче регулювання; legislative regulation; законодательное регулирование; адміністративні правопорушення; administrative offenses; административные правонарушения; електронний документ; electronic document; электронный документ