Поліцейська діяльність як наукова категорія - Косиця, О. О.; Kosytsia, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5781-780X; ResearcherID: C-6889-2018 (Підприємництво, господарство і право. – 2017. – № 1 (251). – С. 133-137, 2017)
У статті проаналізовано підходи вітчизняних та зарубіжних науковців до поняття поліцейської діяльності, її ознак та елементів. Автором запропоновано власний підхід до поняття поліцейської діяльності та обґрунтовано як самостійну категорію права.

The article analyzes the approaches of domestic and foreign scientists to the notion of policing, its attributes and elements. The author proposed his own approach to the concept of policing and grounded as a separate category of law.

В статье проанализированы подходы отечественных и зарубежных ученых к понятию полицейской деятельности, ее признаков и элементов. Автором предложено собственный подход к понятию полицейской деятельности и обоснованно как самостоятельную категорию права.
Полицейская деятельность как научная категория
Policing as a scientific category
Косиця, О. О. Поліцейська діяльність як наукова категорія / О. О. Косиця // Підприємництво, господарство і право. – 2017. – № 1 (251). – С. 133-137.
Keywords: поліцейська діяльність; полицейская деятельность; policing; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державний примус; громадська безпека; громадський порядок; государственное принуждение; общественная безопасность; общественный порядок; state coercion; public safety; public order