Євроінтеграційні процеси та інтеграційний розвиток України: міжнародні правові основи та національні традиції - Борматов, Р. С.; Bormatov, R. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 92-94, 2023)
Визначено, що інтеграційний розвиток України в європейський простір є важливим кроком для підвищення економічного та соціального розвитку країни, збереження національної ідентичності та сприяння співпраці з країнами Європейського Союзу.

It was determined that the integration development of Ukraine in the European space is an important step for increasing the economic and social development of the country, preserving the national identity and promoting cooperation with the countries of the European Union.

Установлено, что интеграционное развитие Украины в европейское пространство является важным шагом для повышения экономического и социального развития страны, сохранения национальной идентичности и содействие сотрудничеству со странами Европейского Союза.
Keywords: міжнародні правові основи; international legal frameworks; международные правовые основы; євроінтеграційні процеси; European integration processes; евроинтеграционные процессы; національні традиції; national traditions; национальные традиции; Україна; Ukraine; Украина; Європейський Союз; European Union; Европейский Союз