Забезпечення колективної безпеки та миротворчість у діяльності Європейського Союзу - Войціховський, А. В.; Voytsihovskyi, A. V.; Андрій Войціховський (Науковий вісник Чернівецького університету. Сер. : Правознавство. – 2009. – Вип. 492. – С. 53 - 57, 2009)
У цій науковій статті питання діяльності Євросоюзу досліджуються в області забезпечення Об'єднаного Європейського полісу безпеки і захисту, у тому числі миротворча діяльність; співпраця Євросоюзу з НАТО у сфері посилення кризових ситуацій і конструкції системи Європейський безпеки. Окрема увага приділяється питанню співпраці ЄС з Україною відносно його участь в системі Європейської безпеки і загальних миротворних дій.

In this scientific article the questions of activity of European Union are examined in area of providing of the Joint European policy of safety and defensive, including peacemaking activity; co-operating of European Union with NATO in the field of settlement of crisis situations and construction of the European system of safety. Separate attention is spared the questions of co-operation of ES with Ukraine in relation to its participating in forming of the European system of safety and leadthrough of general peacemaking operations.

В этой научной статье вопрос деятельности Евросоюза исследуются в области обеспечения Объединенного Европейского полиса безопасности и защиты, в том числе миротворческая деятельность; сотрудничество Евросоюза с НАТО в сфере усиления кризисных ситуаций и конструкции системы Европейский безопасности. Отдельное внимание отводится вопросу сотрудничества ЕС с Украиной относительно его участия в системе европейской безопасности и общих миротворных действий.
Providing of collective security and peacemaking in activity of European Union
Обеспечение коллективной безопасности и миротворчество в деятельности Европейского Союза
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Європейський Союз; кризова ситуація; колективна безпека; Об'єднаний Європейський поліс безпеки і захисту; сили швидкого реагування; миротворча діяльність; crisis situations; collective security; Joint European policy of safety and defensive; European Union; forces of the rapid reacting; peacemaking activity; кризисная ситуация; коллективная безопасность; Объединенный Европейский полис безопасности и защиты; силы быстрой реакции; миротворческая деятельность