Правопорядок: окремі аспекти розуміння та сутності - Погрібний, І. М.; Pohribnyi, I. M. (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.). - Харків : ХНУВС, 2019. - С. 173-174, 2019)
Зазначено, що в умовах докорінного реформування судової системи, створення Національної поліції України знов вкрай нагальними стають проблеми правопорядку і законності. Обсяги даної праці дозволяють окреслити лише окремі аспекти юридичної природи і визначення такого феномену як правопорядок. Вихідним постулатом у контексті зазначеного питання може бути розуміння правопорядку як стану фактичної впорядкованості врегульованих нормами права суспільних відносин, який є результатом впровадження в життя режиму законності.

It is noted that in the context of a radical reform of the judicial system, the creation of the National Police of Ukraine, the problems of law and order and legality again become extremely urgent. The scope of this work allows us to determine only certain aspects of the legal nature and the definition of such a phenomenon as the rule of law. The initial postulate in the context of this issue may be the understanding of the rule of law as a state of actual orderliness of social relations regulated by the norms of law, which is the result of the implementation of the rule of law.

Отмечено, что в условиях коренного реформирования судебной системы, создания Национальной полиции Украины снова крайне неотложными становятся проблемы правопорядка и законности. Объемы данной работы позволяют определить лишь отдельные аспекты юридической природы и определение такого феномена как правопорядок. Исходным постулатом в контексте указанного вопроса может быть понимание правопорядка как состояния фактической упорядоченности урегулированных нормами права общественных отношений, являющегося результатом внедрения в жизнь режима законности.
Погрібний І. М. Правопорядок: окремі аспекти розуміння та сутності / І. М. Погрібний // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. — Харків : ХНУВС, 2019. - С. 173-174.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Держава і право. State and Law. Государство и право; правопорядок; законність; законность; law and order; legitimacy