Правовий ідеал «верховенство права» як орієнтир для демократичної кримінально правової політики протидії злочинності - Лантінов, Я. О.; Lantinov, Ya. O. (Верховенство права: доктрина і практика в умовах сучасних світових викликів : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дніпро, 28 лют. 2023 р.). - Дніпро : Дніпроп. держ. ун-т внутр. справ, 2023. - С. 199-201, 2023)
Розглянуто стан наукової розробленості концепту "верховенство права". Зазначено, що виконання правил «верховенства права» при криміналізаційній діяльності є необхідною умовою вироблення кримінально-правових норм властивих правовому та демократичному суспільству.

The state of scientific development of the concept "rule of law" is considered. It is noted that the implementation of the rules of the "rule of law" in criminalizing activities is a necessary condition for the development of criminal law norms characteristic of a legal and democratic society.

Рассмотрено состояние научной разработанности концепта "верховенство права". Отмечено, что выполнение правил «верховенства права» при криминализации является необходимым условием выработки уголовно-правовых норм свойственных правовому и демократическому обществу.
Keywords: верховенство права; rule of law; кримінально правова політика протидії злочинності; уголовно правовая политика противодействия преступности; criminal law policy of combating crime