Щодо визначення ознак створення злочинної організації, як однієї з форм вчинення злочину, передбаченого ст. 255 КК України - Кундеус, В. Г.; Kundeus, V. G.; Vladyslav Kundeus (Форум права. – 2016. – № 1. – С. 135–140, 2016)
На підставі розгляду нормативних понять, судової практики та доктринальних визначень з’ясовано сутність поняття «створення злочинної організації», встановлено зміст його діяння та визначені складові цієї форми вчинення злочину. З’ясовано момент закінчення цього злочину.

Based on the analysis of legal concepts, the court decision and doctrinal interpretations is determined by the normative content of the concept of «creating a criminal organization». It was determined the end of this form of crime.

На основании анализа установленных нормативных понятий, судебной практики, а также доктринальных толкований установлено содержание нормативного понятия «создания преступной организации». Определен момент окончания данной формы преступления.
The Characteristics of the Concept of «Creating a Criminal Organization», As One of the Forms of Commission of Crime Provided By Art.255 of the Criminal Code of Ukraine
Определение признаков понятия «создания преступной организации», как одной из форм совершения преступления предусмотренного ст.255 УК Украины.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; злочинна діяльність; злочини проти громадської безпеки; злочинна організація; створення злочинної організації; співучасть; співучасники злочину; complicity; creating a criminal organization; criminal organization; соучастие; преступная деятельность; преступная организация; соучастники преступления; создание преступной организации