Правове регулювання оплати праці працівників прокуратури України : автореферат дисертації - Шевченко, Н. Л.; Shevchenko, N. L.; Мельник, К. Ю. - науковий керівник (Дніпропетровськ : Дніпропетр. держ. ун-т внутр. справ, 2016)
Дисертація присвячена дослідженню сутності та особливостей правового регулювання оплати праці працівників прокуратури України та, зокрема, її структури. Розглянуто право на оплату праці як соціально-економічне право людини та соціальні стандарти у сфері оплати праці. Надано характеристику працівників прокуратури як суб’єктів трудового права. Комплексно розглянуто національну та зарубіжну практику правового регулювання оплати праці працівників прокуратури. Досліджено поняття та сутність оплати праці працівників прокуратури України. Особливо увагу приділено структурі заробітної плати працівників прокуратури України як складного системного явища. Досліджені як внутрішня будова, структура оплати праці працівників прокуратури України як така, так і окремі її структурні елементи – посадовий оклад, надбавки, доплати, премії. Обґрунтовано рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення законодавства про оплату праці працівників прокуратури України, а також загального трудового законодавства в частині оплати праці.

The dissertation is devoted to the research of essence and features of legal regulation of Prosecutor’s Office of Ukraine employees remuneration of labor, and in particular its structure. The right to remuneration of labor as a social and economical human right is examined, as well as the social standards in the remuneration of labor sphere. The Prosecutor’s Office of Ukraine employees are characterized as special subjects of labor law. A complex examination of national and foreign practice of legal regulation of Prosecutor’s Office of Ukraine employees remuneration of labor is provided. The concept and essence of Prosecutor’s Office of Ukraine employees’ remuneration of labor is researched. A special attention is paid to the issues of the structure of Prosecutor’s Office of Ukraine employees wage. The latter is considered to be a complex systemic phenomenon. The inner composition, structure of Prosecutor’s Office of Ukraine employees wage is researched, as well as particular structure elements of the latter, i.e. salary, increments, additional payments, bonuses. The recommendations and propositions dealing with the improvement of legislation in the field of Prosecutor’s Office of Ukraine employees remuneration of labor and of general labor legislation in the field of remuneration of labor.

Диссертация посвящена исследованию сущности и особенностей правового регулирования оплаты труда работников прокуратуры Украины и, в частности, ее структуры. Рассмотрено право на оплату труда как социально-экономическое право человека и социальные стандарты в сфере оплаты труда. Представлена характеристика работников прокуратуры как субъектов трудового права, их трудо-правового статуса. Комплексно рассмотрена национальная и зарубежная практика правового регулирования оплаты труда работников прокуратуры. Обоснованы рекомендации и предложения относительно совершенствования законодательства об оплате труда работников прокуратуры Украины, а также общего трудового законодательства в части оплаты труда. В частности, данные предложения касаются: законодательного закрепления процентного соотношения минимальной заработной платы и средней заработной платы по стране на уровне 50%; внедрения Государственной премии в сфере правоохраны; более точного закрепления в законодательстве структуры оплаты труда работников прокуратуры; внедрения надбавки работникам прокуратуры за классный чин; усовершенствования оснований, критериев премирования работников прокуратуры.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Legal regulation of Prosecutor’s Office of Ukraine employees remuneration of labor
Keywords: Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.05; оплата праці; заробітна плата; соціальні стандарти; мінімальна заробітна плата; працівник прокуратури; Україна; структура заробітної плати; тарифна ставка; правове регулювання; надбавка; доплата; премія; remuneration of labor; legal regulation; wage; social standards; minimum wage; Prosecutor’s Office of Ukraine employee; structure of wage; base wage rate; increment; additional payment; bonus; оплата труда; заработная плата; правовое регулирование; социальные стандарты; минимальная заработная плата; работник прокуратуры; Украина; структура заработной платы; тарифная ставка; надбавка; доплата; премия