Шляхи використання новітніх технологій в задачах транспортно-екологічного моніторингу автомобільного транспорту - Шаша, І. К.; Shasha, I. K. (Право і безпека. - 2010. - № 1 (33). - С. 208-212, 2010)
Розглянуто шляхи вирішення актуальної проблеми зниження забруднення навколишнього середовища відпрацьованими газами автотранспортних засобів. Обґрунтовано необхідність створення системи моніторингу транспортної мережі великих міст України.

Ways of solving actual problem concerning environment pollution decrease provoked by vehicles’ discharge gases are determined. Necessity of transport network monitoring system creation in big cities of Ukraine is grounded.

Определены пути решения актуальной проблемы снижения загрязненности окружающей среды отработанными газами автотранспортных средств. Обоснована необходимость создания системы мониторинга транспортной сети крупных городов Украины.
Keywords: транспортно-екологічний моніторинг; transport and environmental monitoring; транспортно-экологический мониторинг; автомобільний транспорт; road transport; автомобильный транспорт; геоінформаційні системи; geoinformation systems; геоинформационные системы