Методичні рекомендації у вигляді алгоритму дій працівників органів внутрішніх справ та єдиних зразків процесуальних документів з урахуванням положень нового Кримінального процесуального кодексу України - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Юхно, О. О.; Yukhno, O. O.; Пчолкін, В. Д.; Pcholkin, V. D.; Балац, Р. М.; Balats, R. M.; Бондаренко, О. О.; Bondarenko, O. O.; Глобенко, Г. І.; Globenko, G. I.; et al. (Актуальні питання діяльності слідчих підрозділів органів внутрішніх справ України : зб. наук. пр. ф-ту підгот. слідчих за 2012 рік. – Харків: Диса плюс, 2013. – С. 14-75, 2012)
У науково-методичних рекомендаціях наведено алгоритм дій працівників органів внутрішніх справ при здійсненні заходів забезпечення кримінального провадження. Надано зразки процесуальних документів з урахуванням положень Кримінального процесуального кодексу України 2012 р.

In the scientific and methodological recommendations, the algorithm for the actions of employees of the internal affairs bodies when implementing measures to ensure criminal proceedings is given. There are provided samples of procedural documents taking into account the provisions of the 2012Criminal Procedure Code of Ukraine.

В научно-методических рекомендациях приведен алгоритм действий сотрудников органов внутренних дел при осуществлении мер обеспечения уголовного производства. Даны образцы процессуальных документов с учетом положений Уголовно-процессуального кодекса Украины 2012 года.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; методичні рекомендації; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; заходи забезпечення кримінального провадження; measures ensuring criminal proceedings; меры обеспечения уголовного производства; алгоритм; algorithms; методические рекомендации; запобіжні заходи; preventive measures; меры пресечения; процесуальні документи; процессуальные документы; зразки процесуальний документів; образцы процессуальных документов; клопотання; ходатайство; протокол; рапотр; повідомлення; сообщение; підозрюваний; подозреваемый; suspect