Історико-правовий аспект формування законодавства у сфері боротьби з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом - Павліченко, Є. В.; Pavlichenko, Ye. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2007. – Вип. 38. - С. 141-147, 2007)
Досліджена проблема ефективності, дієвості законодавства, норми якого регулюють відносини щодо боротьби з легалізацією тіньових доходів, одержаних злочинним шляхом. Надано рекомендації щодо створення ефективнодіючої законодавчої бази з метою боротьби з відмиванням доходів кримінального походження є передумовою вирішення важливого завдання забезпечення економічної безпеки держави. Исследована проблема эффективности, действенности законодательства, нормы которого регулируют отношения по борьбе с легализацией теневых доходов, полученных преступным путем. Даны рекомендации по созданию эффективно действующей законодательной базы в целях борьбы с отмыванием доходов уголовного происхождения, которые являются предпосылкой решения важных задач обеспечения экономической безопасности государства. The problem of the effectiveness and efficiency of legislation, the norms of which regulate relations to combat the legalization of shadow income obtained by criminal means, is investigated. Recommendations are given on creating an effective legislative framework in order to combat money laundering of criminal origin, which are a prerequisite for solving the important task of ensuring the economic security of the state.
Павліченко, Є. В. Історико-правовий аспект формування законодавства у сфері боротьби з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом / Є. В. Павліченко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2007. – Вип. 38. - С. 141-147
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; легалізація коштів; легализация средств; legalization of income; боротьба з легалізацією доходів; борьба с легализацией доходов; fight against legalization of income; тіньові доходи; теневые доходы; shadow income