Законодавство про досудову пробацію пострадянських країн - Кудіна, Ю. О.; Kudina, Yu. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 94-102, 2019)
Надано порівняльний аналіз положень про досудову пробацію України і інших пострадянських країн. Відзначено, що більшість країн виділили досудову пробацію у окремий вид пробації та розуміють її як діяльність спеціально вповноважених компетентних органів виконавчої влади, спрямовану на отримання достовірної інформації стосовно особи, звинуваченої у вчинені злочину на стадії судового провадження, або засудженої особи під час виконання обвинувального вироку суду.

A comparative analysis of the provisions on pretrial probation of Ukraine and other post-Soviet countries is provided. It is noted that most countries have separated pre-trial probation into a separate type of probation and understand it as an activity of specially authorized competent bodies of executive power aimed at obtaining reliable information about a person accused of committed a crime at the stage of court proceedings, or a convicted person during the execution of a court's conviction.

Представлен сравнительный анализ положений о досудебной пробации Украины и других постсоветских стран. Отмечено, что большинство стран выделили досудебную пробацию в отдельный вид пробации и понимают ее как деятельность специально уполномоченных компетентных органов исполнительной власти, направленную на получение достоверной информации в отношении лица, обвиняемого в совершенные преступления на стадии судебного производства или осужденного лица при исполнении обвинительного приговора суда.
Кудіна, Ю. О. Законодавство про досудову пробацію пострадянських країн / Юлія Олександрівна Кудіна // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 97-102.
Keywords: Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; законодавство; legislation; законодательство; досудова пробація; pretrial probation; досудебная пробация; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт