Національна поліція України як суб’єкт забезпечення внутрішньої безпеки держави - Гусєва, І. М.; Husieva, I. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 182-185, 2023)
Розглянуто питання забезпечення внутрішньої безпеки Української держави. Визначено чинники, які впливають на стан забезпечення внутрішньої безпеки України, яка на сьогодні вмонтована в мирову геополітику. Актуалізовано науковий пошук в напрямку інституціонального та функціонального опрацювання організації діяльності Національної поліції як ключового суб’єкта забезпечення внутрішньої безпеки держави.

The issue of ensuring the internal security of the Ukrainian state was considered. Factors affecting the state of ensuring internal security of Ukraine, which today is embedded in world geopolitics, are identified. The scientific research in the direction of institutional and functional development of the organization of the National Police as a key subject of ensuring the internal security of the state has been updated.

Рассмотрены вопросы обеспечения внутренней безопасности Украинского государства. Определены факторы, влияющие на состояние обеспечения внутренней безопасности Украины, которая сегодня встроена в мировую геополитику. Актуализирован научный поиск в направлении институциональной и функциональной обработки организации деятельности Национальной полиции как ключевого субъекта обеспечения внутренней безопасности государства.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; внутрішня безпека; internal security; внутренняя безопасность; безпека; security; безопасность