Use of the latest technologies in security and defense sectors - Kononenko, O. O.; Кононенко, О. О. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 123-1124, 2025)
Підкреслено, що застосування новітніх технологій у сфері безпеки і оборони є одним із найважливіших чинників підвищення обороноздатності держави. Впровадження штучного інтелекту, автоматизованих систем управління, нових матеріалів, кібербезпеки та супутникових технологій сприяє підвищенню ефективності військових операцій та забезпечує стратегічну перевагу.

It is emphasized that the use of the latest technologies in the field of security and defense is one of the most important factors in increasing the defense capability of the state. The introduction of artificial intelligence, automated control systems, new materials, cybersecurity and satellite technologies contributes to increasing the efficiency of military operations and provides a strategic advantage.
Keywords: новітні технології; цифрові технології; штучний інтелект; сектор безпеки і оборони; new technologies; digital technologies; artificial intelligence; security and defense sector