Матеріально-фінансове забезпечення реалізації державної митної політики в Україні - Іванов, С. В.; Ivanov , S. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2016. - Вип. 2, ч. 2. - С. 140-147, 2016)
У статті на підставі позицій учених досліджено розуміння сутності матеріально-фінансового забезпечення реалізації державної митної політики. Виокремлено та розкрито напрями, які будуть сприяти покращенню матеріально-фінансового розвитку органів митного спрямування Державної фіскальної служби щодо реалізації державної митної політики. Автором надане власне визначення категорії «матеріально-фінансове забезпечення реалізації державної митної політики».

In the article, based on the positions of scientists, an understanding of the essence of material and financial support for the implementation of state customs policy. The directions, which will help to improve the financial and financial development of the customs authorities of the State fiscal service on the implementation of the state customs policy, will be identified and disclosed. The author gives his own definition of the category “material and financial provision of the implementation of state customs policy”.

В статье на основании позиций учёных исследовано понимание сущности материально-финансового обеспечения реализации государственной таможенной политики. Выделены и раскрыты направления, которые будут способствовать улучшению материально-финансового развития таможенных органов Государственной финансовой службы по реализации государственной таможенной политики. Автором предложено собственное определение категории «материально-финансовое обеспечение реализации государственной таможенной политики».
Keywords: державна митна політика; state customs policy; государственная таможенная политика; матеріально-фінансове забезпечення; material and financial support; материально-финансовое обеспечение; матеріально-технічне забезпечення; material and technical support; материально-техническое обеспечение; Державна фіскальна служба України; State Fiscal Service of Ukraine; Государственная фискальная служба Украины