Поняття та роль матеріальної відповідальності сторін трудового договору - Коротка, О. М.; Korotka, O. M. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. – Вип. 19. - С. 246-250, 2002)
Доведено, що матеріальна відповідальність сторін трудового договору – це самостійний різновид юридичної відповідальності, який має характер обов’язку відповісти за скоєне правопорушення шляхом відшкодування збитків у вигляді прямої майнової шкоди іншій стороні трудових правовідносин у межах і порядку, визначених законодавством України про працю. Доказано, что материальная ответственность сторон трудового договора - это самостоятельный вид юридической ответственности, который имеет характер обязанности ответить за совершенное правонарушение путем возмещения убытков в виде прямой имущественный ущерб другой стороне трудовых правоотношений в пределах и порядке, определенных законодательством Украины. It is proved that the liability of the parties to an employment contract is an independent type of legal responsibility, which has the nature of the obligation to answer for the offense by compensating for losses in the form of direct property damage to the other side of the employment relationship within the limits and procedure determined by the legislation of Ukraine.
Коротка, О. М. Поняття та роль матеріальної відповідальності сторін трудового договору / О. М. Коротка // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. – Вип. 19. - С. 246-250
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; матеріальна відповідальність; материальная ответственность; material liability; індивідуальні трудові відносини; индивидуальные трудовые отношения; individual labor relations; трудові відносини; трудовые отношения; labor relations; відшкодування збитків; возмещение убытков; indemnification