Поняття та види адміністративних судів України - Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; ResearcherID: L-2114-2016; Віталій Пчелін (Науковий вісник публічного та приватного права. – 2016. – Вип. 4. – С. 128-132, 2016)
У статті досліджується сутність адміністративних судів України та визначаються їх окремі види. Здійснюється аналіз законодавчих положень і позицій вчених щодо визначення сутності адміністративного суду. Вказуються недоліки й позитивні аспекти визначення сутності адміністративного суду. Завдяки аналізу положень національного законодавства визначаються окремі види адміністративних судів. Надається авторське бачення сутності адміністративного суду.

In the article the essence of administrative courts of Ukraine and its certain types are determined. We analyse the legislation and positions of scientists to determine the nature of the administrative court. We also include flaws and positive aspects of the definition of the essence of the administrative court. The certain types of administrative courts are determined by analysing the provisions of national law. The author proposed the determination of the essence of the administrative court.

В статье исследуется сущность административных судов Украины и определяются их отдельные виды. Осуществляется анализ законодательных положений и позиций ученых по определению сущности административного суда. Указываются недостатки и положительные аспекты определения сущности административного суда. Благодаря анализу положений национального законодательства определяются отдельные виды административных судов. Предоставляется авторское видение сущности административного суда.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративне судочинство; адміністративний процес; адміністративний суд; органи судової влади; суди загальної юрисдикції; административное судопроизводство; административный процесс; административный суд; органы судебной власти; суды общей юрисдикции; administrative proceedings; administrative process; administrative courts; judicial authorities; courts of general jurisdiction; court