Статистичний аналіз: виявлення факторів, які обумовлюють стан та динаміку злочинності - Рог, В. Є.; Roh, V. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7443-5125; Мелащенко, О. П.; Melashchenko, O. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4550-6879 (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників III Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 черв. 2020 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2020. – С. 192-194, 2020)
Зазначено, що статистичний аналіз це один з етапів статистичного дослідження, на якому здійснюється вивчення, порівняння, співставлення статистичних показників, які характеризують досліджуване явище, як між собою, так і з показниками інших галузей статистики, з метою виявлення статистичних зв’язків та закономірностей.

It is noted that statistical analysis is one of the stages of a statistical study in which the study, comparison, comparison of statistical indicators characterizing the phenomenon under study, both among themselves and with indicators of other branches of statistics, is carried out in order to identify statistical relationships and patterns.

Отмечено, что статистический анализ это один из этапов статистического исследования, в котором осуществляется изучение, сравнение, сопоставление статистических показателей, характеризующих изучаемое явление, как между собой, так и с показателями других отраслей статистики, с целью выявления статистических связей и закономерностей.
Рог, В. Є. Статистичний аналіз: виявлення факторів, які обумовлюють стан та динаміку злочинності / В. Є. Рог, О. П. Мелащенко О. П. // Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників III Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 черв. 2020 р.) / Наук.-дослід. ін-т публ. політики та соц. наук. - Харків: НДІ ППСН, 2020. – С. 192-194.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правова статистика; правовая статистика; legal statistics; прогнозування злочинності; прогнозирование преступности; crime forecasting; кримінально-правова статистика; уголовно-правовая статистика; criminal law statistics; статистичний аналіз; статистический анализ; statistical analysis; злочинність; преступность; criminality