Особливості бази персональних даних як об’єкта цивільно-правових відносин - Загородній, С. А.; Zagorodniy, S. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2668-3121 (Проблеми цивільного права та процессу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 97-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна (м. Харків, 20 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 153-156, 2022)
Зазначається, що база персональних даних може розглядатися як самостійний об’єкт цивільних правовідносин. Цей об’єкт має комплексну правову природу. База персональних даних може бути визначена як об’єкт: права інтелектуальної власності, інформаційного права, права власності, інституту немайнових прав особи. Особливість бази персональних даних полягає в тому, що вона представляє поєднання двох складних об’єктів – бази даних та персональних даних (її зміст). Отмечается, что база персональных данных может рассматриваться как самостоятельный объект гражданских правоотношений. Этот объект имеет комплексную правовую природу. База персональных данных может быть определена как объект: права интеллектуальной собственности, информационного права, права собственности, института неимущественных прав личности. Особенность базы персональных данных состоит в том, что она представляет сочетание двух сложных объектов – базы данных и персональных данных (ее содержание). It is noted that the personal data base can be considered as an independent object of civil law. This object has a complex legal nature. Base personal data can be defined as an object: intellectual property rights, information law, property rights, the institution of non-property rights of the individual. The peculiarity of the personal data base is that it is a combination of two complex objects - the database and personal data (its content).
Загородній С. А. Особливості бази персональних даних як об’єкта цивільно-правових відносин / С. А. Загородній // Проблеми цивільного права та процессу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 97-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна (м. Харків, 20 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України», Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 153-156.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; база персональних даних; захист персональних даних; воєнний стан; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; база персональных данных; защита персональных данных; военное положение; personal database; protection of personal data; martial law