Організаційні засади здійснення державного контролю за діяльністю вищих навчальних закладів України - Опацький, В. І.; Opatskyi, V. I. (Форум права. – 2011. – № 1. – С. 736–741, 2011)
Сформульовано поняття організаційних засад здійснення державного контролю за діяльністю вищих навчальних закладів України, уточнено їх види, схарактеризовано зовнішньоорганізаційні та внутрішньоорганізаційні засади державного контролю за діяльністю вищих навчальних закладів.

The concept of organizational principles of realization of state control is formulated after activity of higher educational establishments of Ukraine; their kinds are specified, characterized outwardly organizational and inwardly organizational principles of state control after activity of higher educational establishments.

Сформулировано понятие организационных основ осуществления государственного контроля за деятельностью высших учебных заведений Украины, уточнены их виды, охарактеризованы внешне организационные и внутренне организационные основы государственного контроля за деятельностью высших учебных заведений.
Organizational Bases of Realization of the State Control over Activity of Higher Educational Institutions of Ukraine
Организационные основы осуществления государственного контроля за деятельностью высших учебных заведений Украины
Опацький, В. І. Організаційні засади здійснення державного контролю за діяльністю вищих навчальних закладів України [Електронний ресурс] / В. І. Опацький // Форум права. – 2011. – № 1. – С. 736–741. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/ejournals/ FP/2011-1/11ovinzu.pdf.
Опацький В. І. "Організаційні засади здійснення державного контролю за діяльністю вищих навчальних закладів України." Форум права 1 (2011): 736-741.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; державний контроль; вищі навчальні заклади; государственный контроль; высшие учебные заведения; state control; higher educational establishments