Місце та особливості функціонування органів Національної поліції України в системі суб’єктів протидії корупції - Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7072-961X (Visegrad journal on human rights. – 2016. - № 4/1. – P. 228-232, 2016)
У статті досліджено питання щодо суб'єктів, яких держава уповноважує вживати заходи із запобігання та протидії корупції, і виокремлено серед них органи Національної поліції України. Доведено, що Національна поліція як спеціально уповноважений суб'єкт протидії корупції спрямовує свої зусилля на протидію цьому явищу як у внутрішньо організаційній діяльності центрального органу управління Національної поліції, у територіальних органах, на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери її управління, так і за межами цієї сфери з метою забезпечення охорони прав і свобод людини. Корупція в статті розглядається як постійна загроза чесності поліції та її нормальному функціонуванню в межах верховенства права.

In the studied gender issues on subjects which authorizes the state to take measures to prevent and combat corruption and singled out among them the National Police authorities of Ukraine. Proved that the National Police as specifically authorized an anti-corruption directs its efforts to counteract this phenomenon as internal organizational management of the central body of the National Police, local authorities, enterprises, institutions and organizations which are under its control, and outside, to ensure the protection of rights and freedoms. Corruption is seen as in the constant threat of police integrity and its normal functioning within the rule of law.

В статье исследованы вопросы о субъектах, которых государство уполномочивает принимать меры по предотвращению и противодействию коррупции, среди них отмечены органы Национальной полиции Украины. Доказано, что Национальная полиция как специально уполномоченный субъект противодействия коррупции направляет свои усилия на противодействие этому явлению как в внутри организационной деятельности центрального органа управления Национальной полиции, в территориальных органах, на предприятиях, в учреждениях и организациях, относящихся к сфере ее управления, так и за пределами этой сферы с целью обеспечения охраны прав и свобод человека. Коррупция в статье рассматривается как постоянная угроза честности полиции и ее нормальному функционированию в пределах верховенства права.
Location and features of functioning the National Police of Ukraine in the subjects of counteraction to corruption system
Шатрава, С. Місце та особливості функціонування органів Національної поліції України в системі суб’єктів протидії корупції / Сергій Шатрава // Visegrad journal on human rights. – 2016. - № 4/1. – P. 228-232.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; корупція; протидія корупції; запобігання корупції; мінімізації проявів корупції; суб'єкти боротьби з корупцією; коррупция; противодействие коррупции; предупреждение коррупции; субъекты борьбы с коррупцией; corruption; combating corruption; preventing corruption; minimize corruption; subject of committing; publikatsii u zarubizhnomu vydanni