Адміністративно-правові засади діяльності Служби безпеки України із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності : дисертація - Бережной, С. М.; Berezhnoi, S. M. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У дисертаційному дослідженні наведено сукупність теоретичних узагальнень і запропоновані нові підходи щодо вирішення наукового завдання щодо визначення змісту та особливостей адміністративно-правих засад діяльності Служби безпеки України із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також запропоновано шляхи їх удосконалення. Результатом проведеного дослідження стало формування низки положень і висновків, спрямованих на досягнення мети дослідження та виконання поставлених завдань.

The dissertation study provides a set of theoretical generalizations and offers new approaches to solving the scientific task of determining the content and features of the administrative and legal basis of the activity of the Security Service of Ukraine for the protection of state sovereignty and territorial integrity, as well as approximate ways of their improvement. The result of the conducted research was the formation of a number of provisions and conclusions aimed at achieving the goal of the research and fulfilling the set tasks.
Administrative and legal principles of the activity of the Security Service of Ukraine for the protection of state sovereignty and territorial integrity
Keywords: Україна; Дисертації. Dissertations; Dissertations; 12.00.07; 081 – Право; національна безпека; державний суверенітет України; державний суверенітет; територіальна цілісність; правові засади; Служба безпеки України; адміністративне законодавство; повноваження; відповідальність; взаємодія; national security; state sovereignty of Ukraine; territorial integrity; legal principles; Security Service of Ukraine; administrative legislation; национальная безопасность; государственный суверенитет; территориальная целостность; правовые основы; Служба безопасности Украины; административное законодательство