Freedom from violence – a fundamental human right - Chekhovska, M. S.; Чеховська, М. С. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 58-59, 2025)
Зазначено, що свобода від насильства є фундаментальним правом, від якого залежить гідність і безпека кожної людини. Комплексний підхід, що включає вдосконалення законодавства, підтримку жертв та просування культури ненасильства, є ключовим у боротьбі з насильством у всіх його формах.

It is noted that freedom from violence is a fundamental right on which the dignity and security of every person depend. A comprehensive approach, including improving legislation, supporting victims and promoting a culture of non-violence, is key to combating violence in all its forms.
Keywords: насильство; свобода від насильства; права людини; зарубіжний досвід; боротьба з насильством; violence; freedom from violence; human rights; foreign experience; fight against violence