Місце генеалогічного аналізу у кримінологічній методології - Маслова, Н. Г.; Maslova, N. H. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2019. – № 2. – С. 90-96, 2019)
Статтю присвячено дослідженню генеалогічного аналізу як перспективного методу науки кримінології. Він дає можливість виявити і охарактеризувати історичний зв'язок досліджуваної події з попередніми, описати її своєрідність у світлі і всупереч хронології. Виявлені положення генеалогічного аналізу - уривчастість і безперервність історії, відхід від причинності в користь нелінійних взаємозв'язків, боротьба подій і випадковість, відсутність суті і тілесність, дискурс-аналіз - визначають правила використання методу, в тому числі при кримінологічному аналізі.

The article is devoted to the study of genealogical analysis as a promising method of criminology. It provides an opportunity to identify and characterize the historical connection of the event under study with the previous ones, describe its originality in the light and contrary to chronology. The identified provisions of genealogical analysis - fragmentary and continuous history, departure from causality in favor of nonlinear relationships, the struggle of events and chance, lack of essence and corporeality, discourse analysis - determine the rules of use of the method, including criminological analysis.

Статья посвящена исследованию генеалогического анализа как перспективного метода науки криминологии. Он дает возможность выявить и охарактеризовать историческую связь исследуемого события с предыдущими, описать ее своеобразие в свете и вопреки хронологии. Обнаруженные положения генеалогического анализа – прерывистость и непрерывность истории, уход от причинности в пользу нелинейных взаимосвязей, борьба событий и случайность, отсутствие сути и телесность, дискурс-анализ – определяют правила использования метода, в том числе при криминологическом анализе.
Маслова, Н. Г. Місце генеалогічного аналізу у кримінологічній методології / Маслова Наталія Григорівна // Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2019. – № 2. – С. 90-96.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; генеалогічний аналіз; генеалогический анализ; genealogical analysis; кримінологічний аналіз; криминологический анализ; criminological analysis; кримінологічна методологія; криминологическая методология; criminological methodology; дискурс; discourse; хронологія; хронология; chronology; подія; событие; event; явище; явление; phenomenon