Адміністративно-правові засоби запобігання та протидії корупції у сфері державного управління: питання ефективності та шляхи вдосконалення - Іванцов, В. О.; Ivantsov, V. O.; Іванцов Володимир (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Нац. акад. правових наук України. – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 38-42, 2025)
Зазначено, що корупція є однією з найсерйозніших загроз для ефективного державного управління, оскільки підриває довіру громадян до державних інституцій, сприяє нераціональному використанню ресурсів та гальмує економічний розвиток. Запобігання та протидія корупції є ключовими завданнями держави, які реалізуються через систему адміністративно-правових засобів.

It is noted that corruption is one of the most serious threats to effective public administration, as it undermines citizens' trust in state institutions, contributes to the irrational use of resources, and hinders economic development. Preventing and combating corruption are key tasks of the state, which are implemented through a system of administrative and legal means.
Keywords: Україна; корупція; державне управління; Ukraine; corruption; public administration