Національна поліція України як суб’єкт забезпечення правопорядку в умовах воєнного стану - Чобот, Р. С.; Chobot , R. S. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 106-108, 2023)
Визначено, що Національна поліція займає одне із провідних місць серед суб’єктів, які входять до складу сектору безпеки і оборони, зокрема, у питаннях забезпечення публічного порядку та безпеки. Нормотворець значно розширив повноваження поліцейських під час дії режиму воєнного стану з метою проведення необхідних заходів для найшвидшої нормалізації обстановки на території обслуговування, відновлення правопорядку та законності.

It was determined that the National Police occupies one of the leading places among subjects, which are part of the security and defense sector, in particular, in matters of ensuring public order and security. The lawmaker significantly expanded the powers of the police during the martial law regime in order to take the necessary measures for the fastest normalization of the situation in the service territory, restoration of law and order and legality.

Определено, что Национальная полиция занимает одно из ведущих мест среди субъектов, входящих в состав сектора безопасности и обороны, в частности, в вопросах обеспечения публичного порядка и безопасности. Нормотворец значительно расширил полномочия полицейских во время действия режима военного положения с целью проведения необходимых мер по скорейшей нормализации обстановки на территории обслуживания, восстановления правопорядка и законности.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; воєнний стан; martial law; военное положение; забезпечення публічного порядку та безпеки; ensuring public order and security; обеспечение публичного порядка и безопасности; повноваження; powers; полномочия