Особливості подолання стресу поліцейськими в умовах війни : дисертація - Гончарова, Я. І.; Honcharova, Ya. I. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У дисертації здійснено теоретичний аналіз та емпіричне вивчення проблеми подолання стресу поліцейськими в умовах війни, а саме розглянуто природу та специфіку стресу; визначено, що копінг-стратегії виступають адаптаційним механізмом поліцейських до стресових ситуацій. В дисертації життєстійкість поліцейських розглядається як чинник протидії стресу в умовах війни.

The dissertation provides a theoretical analysis and empirical study of the problem of stress management among police officers in wartime conditions, specifically examining the nature and specificity of stress. It has been determined that coping strategies serve as an adaptive mechanism for police officers in stressful situations. In the dissertation, police resilience is considered as a factor of resistance to stress in wartime.

В диссертации проведен теоретический анализ и эмпирическое изучение проблемы преодоления стресса полицейскими в условиях войны, а именно рассмотрены природа и специфика стресса; определено, что копинг-стратегии выступают адаптационным механизмом полицейских к стрессовым ситуациям. В диссертации жизнестойкость полицейских рассматривается как фактор противодействия стрессу в условиях войны.
Features of Stress Coping Among Police Officers in Wartime
Keywords: Україна; 053 Психологія; Дисертації. Theses. Диссертации; антивітальність; антиципаційна спроможність; копінг-поведінка; копінг-стратегії; поліцейські; життєстійкість; професійний стрес; психічне вигорання; співчуття до себе; професійні виклики; стагнуючий копінг; збалансований копінг; результативний копінг; психічне здоров’я; діяльність в умовах війни; anti-vitality; anticipatory capability; coping behavior; coping strategies; police officers; resilience; professional stress; burnout; self-compassion; professional challenges; stagnant coping; balanced coping; effective coping; mental health; work in wartime conditions