Protection of national interests by security and defense units - Troianska, D. R.; Троянська, Д. Р. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 252-253, 2025)
Наголошено на розбудові національних інноваційних систем, впровадженні сучасних інструментів підтримки та використанні технологій штучного інтелекту. Визначено напрями інноваційної діяльності в Україні: освоєння, оновлення та впровадження нових технологій у різних галузях економіки та виробництва; розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій та робототехніки.

Emphasis is placed on the development of national innovation systems, the introduction of modern support tools and the use of artificial intelligence technologies. The directions of innovation activity in Ukraine are determined: the development, updating and implementation of new technologies in various sectors of the economy and production; the development of modern information, communication technologies and robotics.
Keywords: інноваційні технології; інноваційна діяльність; Україна; штучний інтелект; національна безпека; innovative technologies; innovative activity; Ukraine; artificial intelligence; national security