Феномен кримінального радикалізму: деконструкція і кримінологічний аналіз - Маслова, Н. Г.; Maslova, N. H. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2020. – № 1 (22). – С. 107-115, 2020)
Стаття присвячена деконструкції і криминологическому аналізу кримінального радикалізму. Останній визначено як соціокультурний феномен, що полягає в особливому, інтегративно-опозиційному поєднанні наративів, дискурсу, символіки і злочинної агресивно-насильницької практики, спрямованої на докорінне перетворення соціальної дійсності. Встановлено, що кримінальний радикалізм є породженням і фактором соціального неадеквату, супроводжується відтворенням мови ненависті, дезорганізаційній символіки ідентичності.

The article is focused on the deconstruction and criminological analysis of criminal radicalism. The latter is defined as a socio-cultural phenomenon, consisting in a special, integrative and oppositional combination of narratives, discourse, symbolism and criminal aggressive and violent practices aimed at a radical transformation of social reality. Elements of its criminal and ontological model are: narratives, discourse, symbolism, practice. It has been established that criminal radicalism is a product and factor of social inadequacy, accompanied by the reproduction of the hate speech, the disorganized symbolism of identity

Статья посвящена деконструкции и криминологическому анализу криминального радикализма. Последний определен как социокультурный феномен, заключающийся в особом, интегративно-оппозиционном сочетании нарративов, дискурса, символики и преступной агрессивно-насильственной практики, направленной на коренное преобразование социальной действительности. Установлено, что криминальный радикализм является порождением и фактором социального неадеквата, сопровождается воспроизводством языка ненависти, дезорганизационной символики идентичности.
Criminal radicalism phenomenon: deconstruction and criminological analysis
Феномен криминального радикализма: деконструкция и криминологический анализ
Маслова, Н. Г. Феномен кримінального радикалізму: деконструкція і кримінологічний аналіз / Наталія Григорівна Маслова // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2020. – № 1 (22). – С. 107-115.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; кримінальний радикалізм; криминальный радикализм; criminal radicalism; деконструкція; деконструкция; deconstruction; наративи; нарратив; narrative; дискурс; discourse; символіка; символика; symbolism; практика; practice