До поняття техніко-криміналістичного забезпечення розслідування злочинів - Кобченко, А. С.; Kobchenko, A. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 89-92, 2017)
Відзначено, що сутність техніко-криміналістичного забезпечення полягає в діяльності зі створення умов для ефективного застосування спеціальних знань і науково-технічних засобів, постійної готовності органів досудового розслідування до вирішення техніко-криміналістичних завдань, практичну реалізацію цих умов; створення системи заходів із розроблення, упровадження та використання техніко-криміналістичних засобів і наукових методів спрямованих на запобігання, виявлення та розслідування злочинів.

It was noted that the essence of technical-forensic support consists in the activity of creating conditions for the effective application of special knowledge and scientific and technical means, the constant readiness of pre-trial investigation bodies to solve technical-forensic tasks, the practical implementation of these conditions; creation of a system of measures for the development, implementation and use of technical and forensic means and scientific methods aimed at the prevention, detection and investigation of crimes.

Отмечено, что сущность технико-криминалистического обеспечения состоит в деятельности по созданию условий для эффективного применения специальных знаний и научно-технических средств, постоянной готовности органов досудебного расследования к решению технико-криминалистических задач, практической реализации этих условий; создание системы мероприятий по разработке, внедрению и использованию технико-криминалистических средств и научных методов направленных на предотвращение, выявление и расследование преступлений.
Кобченко, А. С. До поняття техніко-криміналістичного забезпечення розслідування злочинів / Анна Сергіївна Кобченко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 89-92.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Україна. Ukraine. Украина; розслідування злочинів; crime investigation; расследование преступлений; техніко-криміналістичне забезпечення; technical and forensic support; технико-криминалистическое обеспечение; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых