Юридична психологія: теоретичні та методологічні проблеми - Парій, Ю. М.; Parii, Yu. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 392-393, 2025)
Відзначено, що юридична психологія, як галузь психології, має великий потенціал, але її ефективний розвиток вимагає розв’язання низки теоретичних та методологічних проблем, зокрема через широке осмислення понять, покращення методів дослідження та підвищення якості підготовки фахівців.

It is noted that legal psychology, as a branch of psychology, has great potential, but its effective development requires solving a number of theoretical and methodological problems, in particular through a broad understanding of concepts, improving research methods, and improving the quality of specialist training.
Keywords: юридична психологія; теоретичні проблеми; методологічні проблеми; legal psychology; theoretical problems; methodological problems