The latest technologies and innovations for improving defense capacity - Horbach, I. Yu.; Горбач, І. Ю. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 94-95, 2025)
Визначено, що впровадження новітніх технологій сприяє підвищенню військової ефективності та стратегічної переваги і є важливим елементом оборонних спроможностей. Технологічні інновації не лише покращують бойові можливості військ, але й дозволяють забезпечити довгострокову безпеку держави, що є пріоритетом у сучасних геополітичних умовах.

It has been determined that the introduction of the latest technologies contributes to increasing military effectiveness and strategic advantage and is an important element of defense capabilities. Technological innovations not only improve the combat capabilities of the troops, but also allow ensuring the long-term security of the state, which is a priority in modern geopolitical conditions.
Keywords: новітні технології; інноваційні технології; сектор безпеки і оборони; обороноздатність; latest technologies; innovative technologies; security and defense sector; defense capability