Проблеми застосування положень Особливої частини КК України, в яких визначаються ознаки окремих кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною - Ященко, А. М.; Yashchenko, A. M.; Ященко Андрій Миколайович (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 216-220, 2024)
Розглянуто наукові дискусії з приводу тлумачення окремих ознак складів кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною та іманентно пов’язаного з таким тлумаченням застосування положень Особливої частини КК України, в яких відповідні ознаки власне й визначались.

Scientific debates regarding the interpretation of certain features of war-related criminal offenses and the application of the provisions of the Special Part of the Criminal Code of Ukraine, in which the corresponding features were actually determined, are immanently connected with such an interpretation.

Рассмотрены научные дискуссии о толковании отдельных признаков составов уголовных правонарушений, связанных с войной и имманентно связанного с таким толкованием применения положений Особенной части УК Украины, в которых соответствующие признаки собственно и определялись.
Keywords: криміналізація; criminalization; криминализация; кримінальні правопорушення; criminal offences; уголовные правонарушения; умови війни; conditions of war; условия войны; надзвичайний стан; State of Emergency; черезвычайное положение; Кримінальний кодекс України; Criminal Code of Ukraine; Уголовный кодекс Украины