Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти: основні детермінанти - Косинська, Є. В.; Kosynska, Ye. V. (Право і суспільство. – 2019. - № 3, ч. 2. – С. 164-173, 2019)
У статті розкрито поняття та зміст детермінантів злочинності у кримінально-виконавчих установах. Встановлено основні різновиди детермінант втеч із місць позбавлення волі або з-під варти: соціально-правові, соціально-економічні, організаційно-управлінські, соціально-психологічні та технічні. Проведено аналіз головних причин та умов, що спонукають засуджених (ув’язнених) до вчинення втеч. The article deals with the concept and maintenance of determinants of criminality in criminal-executive establishments. The basic types of determinants of escape from prison or custody are mentioned: socially-legal, socio-economic, organizational and managerial, socio-psychological and technical. The analysis of the main reasons and conditions that encourage convicts (prisoners) to commit escape. В статье раскрыто понятие и содержание детерминант преступности в уголовно-исполнительных учреждениях. Установлены основные разновидности детерминант побегов из мест лишения свободы или из-под стражи: социально-правовые, социально-экономические, организационно-управленческие, социально-психологические и технические. Проведен анализ главных причин и условий, побуждающих осужденных (заключенных) к совершению побегов.
Косинська, Є. В. Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти: основні детермінанти / Косинська, Є. В. // Право і суспільство. – 2019. - № 3, ч. 2. – С. 164-173. - DOI: https://doi.org/10.32842/2078-3736-2019-3-2-28.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; детермінація злочинності; детерминация преступности; determination of crime; установи виконання покарань; учреждения исполнения наказаний; penitentiary institutions; втеча з місць позбавлення волі; побег из мест лишения свободы; escape from prisons; втеча з-під варти; побег из-под стражи; escape from custody; причини й умови вчинення втеч; причины и условия совершения побегов; reasons and conditions for escapes