Відповідальність за порушення права на захист за кримінальним законодавством зарубіжних держав - Спірідонов, М. О.; Spiridonov, M. O. (Форум права. – 2016. – № 5. – С. 185–189, 2016)
Розглянуто особливості забезпечення в законодавстві деяких держав Європи та Азії кримінальної відповідальності за грубе порушення права особи на захист. Здійснено порівняння зарубіжного і вітчизняного досвіду охорони цього права кримінально-правовими засобами. Показано можливості оцінки порушення права на захист як злочину проти прав і свобод людини і громадянина, а також як міжнародного злочину.

The features of security in the laws of some countries in Europe and Asia, criminal responsibility for gross violation of the person's defense rights. A comparison of foreign and domestic experience in the protection of the rights of criminal law means. It was shown the possibilities of evaluation of violations of the right to defense as a crime against human rights and freedoms, as well as an international crime.

Рассмотрены особенности обеспечения в законодательстве некоторых государств Европы и Азии уголовной ответственности за грубое нарушение права лица на защиту. Проведено сравнение зарубежного и отечественного опыта охраны этого права уголовно-правовыми средствами. Показаны возможности оценки нарушения права на защиту как преступления против прав и свобод человека, а также как международного преступления.
Ответственность за нарушение права на защиту по уголовному законодательству зарубежных государств
Responsibility for Violation of the Right to Protection under Criminal Law of Foreign Countries
Спірідонов, М. О. Відповідальність за порушення права на захист за кримінальним законодавством зарубіжних держав [Електронний ресурс] / М. О. Спірідонов // Форум права. – 2016. – № 5. – С. 185–189. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/FP_index.htm_2016_5_32.pdf.
Спірідонов М. О. "Відповідальність за порушення права на захист за кримінальним законодавством зарубіжних держав." Форум права 5 (2016): 185–189.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; зарубіжні країни; зарубежные страны; право на захист; порушення права; кримінальна відповідальність; порівняльний аналіз; права та свободи людини і громадянина; право на защиту; нарушение права; уголовная ответственность; criminal liability; right to protection; країни СНД; страны СНГ; countries of the CIS