Особливості адміністративної відповідальності благодійних організацій в Україні - Попова, Л. М.; Popova, L. M.; Павліченко, Я. Р.; Pavlichenko, Ya. R. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 25-27, 2024)
Зазначено, що незважаючи на злагоджену роботу благодійних організацій у тяжкий для країни час, необхідно удосконалити правову базу, що регламентує діяльність благодійних організацій, зокрема слід посилити відповідальність за порушення законодавства у сфері благодійництва, де пріоритетними повинні стати прозорість, публічність та звітність.

It was noted that despite the coordinated work of charitable organizations in a difficult time for the country, it is necessary to improve the legal framework regulating the activities of charitable organizations, in particular, responsibility for violations of legislation in the field of charity should be strengthened, where transparency, publicity and reporting should become priorities.

Отмечено, что, несмотря на слаженную работу благотворительных организаций в трудное для страны время, необходимо усовершенствовать правовую базу, регламентирующую деятельность благотворительных организаций, в частности, следует усилить ответственность за нарушение законодательства в сфере благотворительности, где приоритетными должны стать прозрачность, публичность и отчетность.
Keywords: адміністративна відповідальність; благодійні організації; правове регулювання; administrative responsibility; charitable organizations; legal regulation; административная ответственность; благотворительные организации; правовое регулирование