Сучасний стан організованої злочинності в Україні в умовах збройного конфлікту - Филипська, В. І.; Fylypska, V. I.; Підлужна, В. М.; Pidluzhna, V. M.; Филипська Віта Іванівна (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 112-114, 2024)
Зазначено, що боротьба з організованою злочинністю з метою забезпечення суспільної безпеки має бути комплексною, орієнтованою на її припинення не лише засобами кримінально-правового впливу, а й за допомогою використання механізмів протидії основним джерелам злочинних доходів, а також шляхом формування в українській державі стійкого негативного ставлення до зазначених діянь.

It is noted that the fight against organized crime in order to ensure public security should be comprehensive, focused on its cessation not only by means of criminal law influence, but also by using mechanisms to counteract the main sources of criminal income, as well as by forming a stable negative attitude towards these acts in the Ukrainian state.

Отмечено, что борьба с организованной преступностью в целях обеспечения общественной безопасности должна быть комплексной, ориентированной на ее пресечение не только средствами уголовно-правового воздействия, но и использованием механизмов противодействия основным источникам преступных доходов, а также путем формирования в украинском государстве устойчивого негативного отношения к указанным действиям.
Keywords: організована злочинність; протидія організованої злочинності; збройний конфлікт; organized crime; countering organized crime; armed conflict; организованная преступность; противодействие организованной преступности; вооруженный конфликт