Специфіка ресурсності та життєздатності особистості у працівників Державної кримінально-виконавчої служби України - Мітрошкіна, О. В.; Mitroshkina, О. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9433-2836 (Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ. Серія психологічна. – 2018. - Вип. 2. - С. 133-146, 2018)
Висвітлено результати дослідження ресурсності та життєздатності особистості в контексті психологічної готовності до змін працівників Державної кримінально-виконавчої служби України. Обґрунтовано актуальність вивчення цього феномену в ракурсі професійної діяльності працівників кримінально-виконавчої служби в умовах її реформування. Розкрито зміст понять «психологічна готовність» і «психологічна готовність до змін», аргументовано значущість ресурсності та життєздатності особистості для повноцінного функціонування цих психологічних феноменів.

The article highlights the results of the study of the resourcefulness and resilience of the personality in the context of psychological readiness for changes in employees of the State Criminal – Executive Service of Ukraine. It is shown that in the conditions of reforming, readiness for changes is a psychological condition for successful professional activity and personal self-realization of the staff of the criminal executive service. The content of the concept of «psychological readiness» and «psychological readiness for change» is disclosed, the purposefulness of the study of resourcefulness and resilience of the personality as factors of psychological readiness for change is substantiated.

Представлены результаты исследования ресурсности и жизнеспособности личности в контексте психологической готовности к изменениям работников Государственной уголовно-исполнительной службы Украины. Обоснована актуальность изучения этого феномена в ракурсе профессиональной деятельности работников уголовно-исполнительной службы в условиях ее реформирования. Раскрыто содержание понятий «психологическая готовность» и «психологическая готовность к переменам», аргументировано значимость ресурсности и жизнеспособности личности для полноценного функционирования этих психологических феноменов.
The specifics of the resourcefulness and the resilience of the personality among the employees of the State Criminal – Executive Service of Ukraine
Мітрошкіна, О. В. Специфіка ресурсності та життєздатності особистості у працівників Державної кримінально-виконавчої служби України / О. В. Мітрошкіна // Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ. Серія психологічна. – 2018. - Вип. 2. - С. 133-146.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; працівники кримінально-виконавчої служби; работники уголовно-исполнительной службы; employees of the Criminal-Executive Service; психологічна готовність; психологическая готовность; psychological readiness; психологічна готовність до змін; психологическая готовность к изменениям; psychological readiness for change; життєздатність; жизнеспособность; resilience; ресурсність; ресурсность