Юридичні факти, на підставі яких виникають спадкові відносини - Солонько, М. Ф.; Solonko, M. F. (Право і безпека. - 2010. - № 4 (36). - С. 244-246, 2010)
Запропоновано авторське поняття спадкування та визначено його основні специфічні ознаки. Проаналізовано значення терміна «спадкове право». Узагальнено основні положення спадкового права: відкриття спадщини; час відкриття спадщини; місце відкриття спадщини.

The author’s notion of the inheritance is offered and its main specific signs are determined. The sense of the notion «hereditary right» is analyzed. Main principles of the hereditary right such as opening of inheritance, time of the opening of inheritance, place of the opening of inheritance, is generalized.

Предложено авторское понятие наследования и определены его основные специфические признаки. Проанализировано значения термина «наследственное право». Обобщены основные положения наследственного права: открытие наследства; время открытия наследства; место открытия наследства.
Legal facts that caused hereditary relations
Юридические факты, на основании которых возникают наследственные отношения
Keywords: спадкове право; inheritance law; наследственное право; спадкування; inheritance; наследование; спадкові відносини; hereditary relations; наследственные отношения; юридичні факти; legal facts; юридические факты