Криміналістична характеристика типових способів убивств «на замовлення» - Щеглов, А. М.; Shchehlov, A. M. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 606-608, 2024)
Відзначено, що суттєве значення для розслідування вбивства на замовлення мають криміналістичної знання слідчого про підготовчі дії “замовника” вбивства, форма виконання вбивства, комплекс типових слідів що відображають картину події злочину, дані про виконавця вбивства, особу жертви та інші обставини які мають значення для розслідування.

It was noted that forensic knowledge of the investigator about the preparatory actions of the “customer” of the murder, the form of execution of the murder, a set of typical traces reflecting the picture of the crime event, data about the perpetrator of the murder, the identity of the victim and other circumstances that are important for investigation.

Отмечено, что существенное значение для расследования заказного убийства имеют криминалистическое знание следователя о подготовительных действиях “заказчика” убийства, форма исполнения убийства, комплекс типичных следов отражающих картину события преступления, данные об исполнителе убийства, личность жертвы и другие обстоятельства имеющие значение для расследования.
Keywords: криміналістична характеристика; forensic characteristics; криминалистическая характеристика; вбивство «на замовлення»; contract killing; заказные убийства; типові способи вбивств; typical methods of murder; типовые способы убийства